torsdag 5 februari 2009

Lista på drentsenägare efterfrågas

Ja, det kanske bara är jag som skulle vilja ha en sådan lista men då försöker jag ordna en. Den första frågan jag ställde mig var:
Skulle den vara till nytta för fler än mig?
Det svarade jag JA på.
Vilken nytta skulle den ha?
Intresserade kunde få tag på ägare till rasen i närheten av där dom bor och de kan få höra olika ägares uppfattning om den och kanske träffa en drent.
En slags inventering inför framtida avel, att veta vilka linjer och vilka som kan tänka sig avel med sin tik eller hanhund.
Skapa en grund för en framtida rasklubb för Drentsche Patrijshond.

Så skrev jag en förfrågan och skickade ut till de ägare jag har på min e-mail. Nu väntar jag mig att några vill vara med på listan. Jag kommer inte att publicera den med ägarnamn utan tänkte mig en presentation av hundarna med namn och bild (kanske) samt var dom finns i landet. Jag förmedlar kontakten mellan er som vill träffa en drent med ägare och de ägare som vill tala för rasen.

Varför jag gör detta försök är för att jag tror att rasen är ett mycket bra komplement till de övriga raserna av stående fågelhundar vi har i Sverige. De är bra apportörer och simmare, de söker kortare än de brittiska raserna, en fördel med den ökande rovdjurstätheten, även kylan och snön tål de mycket bra. Vi som har rasen måste försöka hjälpas åt att sprida information till nyfikna så att andra får uppleva en Drentsche Patrijshond i skog och mark samt som den fina familjehund som den är.
Jag vill försöka att få kontakt med så många som möjligt av de 38 registrerade i SKK och även de 5-6 som finns i Norge samt de 2-4 som finns i Finland.
Jag vill be alla som läser detta att hjälpa mig sprida ut informationen om min lista till de som har drentsen i sin ägo.
Ni som har rasen och inte har fått något mail är välkomna att kontakta mig via min e-mail.

Bloggaren som är lycklig ägare till Drentsche Patrijshond

4 kommentarer:

 1. Bra initiativ Lisa!
  Nu har jag ingen drent,men vet av egen erfarenhet(kooikern är fortfarande en liten ras i Sverige) att det finns ett stort värde i att dela erfarenhet, tankar, idéer,träffar. Både för er med drentar och för de som är nyfikna på rasen.
  Ska bli spännande att se hur det går, lycka till!
  **Irene**

  SvaraRadera
 2. Tack för det positiva inlägget Irene. Det har redan kommit in mailsvar med namn, sko-nummer och bilder på hundarna./lisa

  SvaraRadera
 3. haha ja framför allt är sko-nummer bra att ha!

  SvaraRadera
 4. Jo, jag tänkte att om ägarna har väldigt stora fötter så behöver vi inventera vilka träningsytor vi kan använda oss av, när vi träffas flera stycken med våra hundar. Jag vill inte bli trampad bakom hälarna eller på tårna. ;)

  SvaraRadera