torsdag 12 februari 2009

Kanske sista skidturen innan vi åker!

Den snömängd som fallit de sista dagarna har täckt mina vanliga rutter. Förkylningen har gjort att varken jag eller min man varit ute med skotern. Samerna som har renarna i hagen bredvid oss kör ju varje dag för utfodring så nu kom det spåret väl till pass. Hundarna sprang fint på kommando rakt fram när vi passerade renarna och andra gången stannade jag till för att ta ett foto på dom nyfikna djuren. Undra vilka av dom som är Siljas renar, Maidis, Elle-Marjas eller Anne-Lailas?
Visst är det fantastiskt att kunna glida efter dessa härliga hundar på skidor. Jag hade två kameror med idag, en som jag kan filma med och en för att ta kort. Två gånger blev det riktiga "rumpstopp". Första gången skulle jag niga ned till deras nivå men attans vad baktung jag blivit nu för tiden. Andra gången tittade jag i sökaren på kameran och glömde det lilla guppet efter skoterspåret, rumpstopp igen med armarna så högt jag förmådde mot skyn. Kameran måste jag ju skydda mot snön.
Nästa gång ska jag ta kaffe med mig och ta en kopp när jag inte annat kan göra än att åka efter mina draghundar. Det värmer gott och jag kan bli lite frusen när jag står där och bara njuter, då sitter en kopp kaffe riktigt bra!

1 kommentar:

  1. Vinter, snö, kyla och sol, lyckliga hundar och säkert en lika lycklig matte?!
    ...och det baktunga är alla muskler du byggt med all skidåkning! ;-)
    Önskar er en lyckosam resa!
    Irene *

    SvaraRadera