tisdag 13 januari 2009

Tidig söndagmorgon

Jag hade tänkt fotografera den stora fullmånen tidigt denna söndagsmorgon, 11 januari 2009. Hundarna tittade konstigt på mig då jag redan kl 4 började göra fikasäck och ta på mig varma kläder. Dom var snabbt redo att följa mig ut och ställde sig snällt för att få sina selar fastsatta. Så bar det iväg upp till Stortjärnen.

Månen lyste klart då vi gav oss iväg och ingen lampa behövdes för att ta sig fram efter skoterspåret genom skogen. Inte många nätter den här tiden på året som är så varma.

Efter ca en halvtimme var vi framme och jag tände en brasa och gjorde en sittplats av granris och yllefilt. Hundarna busade runt och stod och drog in dofter från skogen. Ibland kom dom och vilade bredvid mig och lät sig väl smaka av fikasäckens innehåll.

Lite tråkigt blev det när molnen från väster tornade upp sig och täckte månljuset, inga fina månbilder. Trots det så hade vi ett mycket trevlig natur-äventyr. Vi startade hemfärden lite frusna eftersom vinden friskat i men snart hade kroppsvärmen infunnit sig. När vi kom hem var både jag och hundarna trötta men nöjda.

3 kommentarer:

 1. Vilken månskensnatt,synd att molnen la sig i.
  Kunde nästan känna hur nyfikna hundarna var på ditt upptåg,fulla av förväntan :-)
  Tack för att "vi" fick följa med!
  Irene

  SvaraRadera
 2. Nästa gång kanske vi kan fika tillsammans eller via telefonkontakt....det skulle vara kul!

  SvaraRadera
 3. Ser fram emot det! :-)

  SvaraRadera