torsdag 15 januari 2009

Frisk skidtur i minus 20 grader

Dagens tur på skidor gick efter vägen förbi SLU:s forskningsstation i Svartberget. Vi åkte efter den nyplogade vägen upp till Nyängeskammen. Vid vägen ned till dammen, där forskarna tar vattenprover under hela året, fick jag ropa: -Fraaaammåt!
Gaia som fick springa lös den här gången var helt salig och hann med den ena dikes-racen efter den andra. Ibland hade hon svårigheter att hinna upp från lössnön innan vi kom fram. Det är viktigt att vara först verkar hon tycka.
Långt därframme har Elon slutat ploga men skoterspåret fortsätter både efter vägen ned till Åheden och till vänster efter Nyängeskammen till Stortjärnen. Idag är det alldeles för kallt och jag tänker vända tillbaka däruppe.
- Staaaannna! Det tar några meter innan jag får stopp på hundarna i linan eftersom vi har retstickan Gaia som tydligt visar att hon minsann får springa var hon vill.
Vi pustar ut ett slag och jag försöker vända på skidor hundar och koppel medan Gaia tumlar om i snön och gör diken.
- Kom och lek med mig då! verkar hon inbjuda till.
Det är ungefär 2,5 km från gården och upp till vändplanen. En alldeles lagom tur och inte så många bilar att vara orolig för.4 kommentarer:

 1. Åh vilken mysig dag ni har haft. Fick ett infall att lära Chippa att dra hon också. Vi får se hur det går framöver! :)

  SvaraRadera
 2. Heja, heja Silja! Kanske vi kan kappköra!?

  SvaraRadera
 3. Haha, jadu det kan vi säkert någon gång. Först måste ju jag och Chippa lära oss igen. Jag har inte åkt skidor efter en hund sedan jag var tio så jag tror inte det sitter kvar i mig! :) Haha...

  Håller med - valpformuläret är en smart idé. Då får jag veta på en gång hur familjesituationen ser ut. Sedan går det ju att börja maila mellan varandra! :)

  Ha det bra - kram / Silja

  SvaraRadera
 4. Fart och fläkt, snö och kyla, lyckliga hundar och en farttokig matte, man känner nästan hur snön yr!
  "Ser" fram emot er kappkörning :-)

  SvaraRadera