fredag 9 januari 2009

Dagarna blir längre

Ljuset kommer åter och dagarna blir längre. Fullmånen lyser upp natten när det är klart och är enormt stor på morgonen innan den försvinner ned i norr. Älgarna som betar i slyet syns bra mot den vita snön och travar ljudlöst iväg när de blir störda. Nysnön dämpar alla ljud och lämnar spår från nattens födosök. Hundarna tumlar runt med varandra när vi tar en promenad och min snödyrkare Gaia är helt lyrisk. Ja, det är faktiskt Gaia som ler så nöjt efter en djupdykning i den fluffiga nysnön.Nu i kväll snöar det igen så vi kan räkna med att hitta purfärska spår imorgon bitti efter allt som rört sig under natten. Undrar hur många olika djurspår som vi får se under morgondagen?

2 kommentarer:

 1. Inatt är det fullmåne!!
  Vilken fin bild på älgen! Såg ni många nya spår dagen efter?
  Gaia är ett med snön (kommer hon verkligen från Holland?, hon är inte Grönlandshund eller nåt? som den snöälskare hon verkar vara!;-)

  SvaraRadera
 2. Tack Irene! Dagen blev inte som jag tänkt igår så jag är på väg ut nu med hundarna på en skidtur, utan pannlampa. Det är så spännande att åka efter och inte se alla små gupp utan man måste vara mjuk i knäna för att inte drutta omkull. Skidtur i månskenet är häftigt!
  Jag har faktiskt skickat en förfrågan till kenneln om vad hon är för slags hund....hahaha. Kanske ligger något nedärvt sedan istiden eller så.

  SvaraRadera