onsdag 31 december 2008

Vissa säger att jag är helt tokig!

.....medan andra är lite avundsjuka. Men jag är inte den enda djurägare som åker långt för en parning. Min far hör till dem som tycker att det finns andra hundar och på närmare håll. Min kompis bl.a är avundsjuk eftersom min man ska åka med mig till Holland och hennes man ifrågasätter en resa till IKEA i Haparanda (dom bor i Sorsele). Men jag är inte värst för min kompis systerdotter ska till USA och para sin tik och åker på en rekognationsresa innan den verkliga resan med tiken senare i vår.
Varför åker man då så långt för att para en tik:
1. Drentsche Patrijshond är en liten ras i Sverige och det finns få hanhundar att välja mellan.
2. Rasen kan utvecklas bättre i Norden med en bredare avelsbas på avkommor som föds här.
3. Jag får bästa möjliga hjälp av de som hållit på i över 30 år med att bevara rasen.
4. Livet är ett äventyr och resan befrämjar livslusten.
5. Jag får mysa med min man på nya ställen.
6. Vi får träffa de nya vänner som vi fått i Holland.
7. När jag blir gammal kan jag berätta för barnbarn hur tokig jag var fast jag var riktigt vuxen.

Nummer sju är nog mest för att sätta barnen lite på plats. Det är ungefär som när de frågade varför i hela fridens namn jag köpte en så dyr snöskoter som man bara kan använda några månader om år. Mitt svar kom snabbt:
- Jag älskar att köra skoter och ta mig ut djupt in i skogen och på våren/sommaren kan jag använda den som solstol på gräsmattan eftersom den har dubbeldyna!

Man blir så uppfinningsrik när man har många barn. Jag bara är sån´.

3 kommentarer:

 1. Men Lisa, vet du, "inget stort snille utan en gnutta galenskap"!
  Irene :-)

  SvaraRadera
 2. Du har så rätt i ditt "tänk". Kloka tankar i den "sjuka världen" av hundavel. Ids man bara åka till granngårn för att para tiken, bara för att det är så mycket enklare men kanske inte det bästa alternativet..ja då ska man nog strunta i det.
  Jag hoppas verkligen att eran resa till Holland kommer att ge fina resultat i härliga valpar!
  //Jenny

  SvaraRadera
 3. Haha, ja nog har jag mycket att ta ikapp... :) Flera veckor samma blogg inlägg och nu flera på en gång. Trevligt med mycket nytt att läsa!!!

  Roligt med er resa, ungefär när tror du ni beger er av (när tror du hon löper)? Vars känner jag igen med fäder som tycker det är lika bra att släppa tiken lös så kommer det någon ”strykarhund” och parar henne. ”Då har du ju valpar i alla fall”, brukar man höra… :)

  Det är så roligt att hitta en som är så lik (och tokig som) jag. Jag ska verkligen komma på besök till er inom kort. Och tro mig, mina hundar är inte så bra som du får dem att låta! :)

  Undra vem din kompis som bor i Sorsele är, o ja, hennes man? ;) Jag hoppas ni får en god fortsättning i det nya året. Många kramar från Silja - Kennel Can't Control

  SvaraRadera