torsdag 11 december 2008

Stussberget

Idag blev det en härlig promenad med mina drentar. Jag parkerade bilen nedanför Stussberget och gick den oplogade vägen upp till toppen. Det är en otroligt vacker vy därifrån och man ser långt åt alla håll. Hundarna sprang så nysnön yrde runt dem.
Uppe på berget blev jag lite nervös för det är ganska brant åt alla håll. Gaia skulle sin vana trogen hasa sig på mage nedför och jag fick stoppa henne flera gånger. Okej, hundar ska väl också ha någon slags självbevarelsedrift men branta stup och snö är ingen bra kombination med ystriga hundar. Nu gick det bra i alla fall och vi tog oss ned utan några värre incidenter.
Jag såg också flera harspår och det skulle varit intressant att släppa Rocky där men då är väg 363 på en sida och järnvägen på andra sidan, ingen bra kombination för en drivande hund. Martin tyckte däremot att jag kunde vara hund, följa spåret och skälla någon gång då och då. Han skulle själv sitta på pass uppe på berget med bössa och fikasäcken!
Kul tanke måste jag tillstå, men inte före jul, kanske efter alla helger när man vill bli av med maten som lagt sig runt midjan. Att trava upp och nedför det berget i djupsnö lär nog vara en utomordentligt bra fettförbränning. Vi får väl kolla vem som ökat mest i vikt till nyår och då bestämma vem som ska vara hund och vem som ska passa.
Om det finns någon frivillig till hundjobbet får ni gärna höra av er via mail eller telefon.
OBS! Ingen ersättning utgår och vi tar inte betalt för träningspasset heller.

2 kommentarer:

  1. :-)) Efter allt städande jag skrev om i bloggen ;-) kanske jag slipper oroa mig för vad kakor och julmat gör med min arma kropp, annars hade jag självklart ställt upp som skällande hund! Ser fram emot att höra om hur många frivilliga du får till träningspasset!*fniss*

    SvaraRadera