torsdag 18 december 2008

Skönt med elavbrott - om man har ett elverk!


Som ni ser så är det en hel del snö på skogens träd. Om man då tänker sig att det börjar regna så inser man snabbt att tyngden får träden att krokna. Finns det då elledningar i luften så förstår man att det blir problem - elavbrott! Ingen har väl undgått att många här i norr blev utan el och vi klarade oss relativt lindrigt undan. För oss blev det 13 timmars avbrott, men med ett litet elverk höll vi värmen i huset igång i alla fall. Barnen var väl de som blev mest irriterade för det fanns inget att göra i skenet från ficklampor och stearinljus. Deras "nödvändiga" apparater fungerar ju inte utan el.
Sonen som nyss har fått körkort tog bilen och åkte till kompisar i Vindeln. Dottern gick och suckade och undrade varför vi inte hade något gott att grilla i öppna spisen där vi gjort en mysig brasa.
-Ja, du kan ju alltid ta järpen och grilla i folie på elden, till efterrätt finns ju äpplen med socker och kanel tillagad på samma sätt, sa jag.
Järpen togs upp och hon skar ut bröstbitar, tillsammans med låren tillagades de i folie över den öppna elden. Äpplena lagades till i ett eget knyte och avnjöts efter järpen.
Vi hade så mysigt dottern och jag, inte tycker jag det är så tråkigt med elavbrott lite då och då.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar