fredag 26 december 2008

Nu har räven hittat åteln

Inatt var första gången i vinter som räven varit framme på åteln. Troligen har det funnits tillräckligt med mat i skogen, kanske någon död älg som nu är uppäten. Det är också ont om smågnagare så räven kommer närmare husen för att leta mat.
Bilden är från i våras och visar förra vinterns rävjakt som jag berättat om i ett tidigare inlägg. Det är min far Elon som skjutit alla, utom en som min man fick ett skott på.
Eftersom min far har ett svullet knä i dagsläget kanske jag får möjlighet att sitta på vak inatt. Att klättra upp för en stege med stelt knä tycker jag inte är så vettigt och sedan nedför, det är nog värre. Jag tycker det är så spännande med vakjakt och förra vintern hade jag ju ingen tur med mina vaknätter. Förhoppningsvis kanske min fortsatta tur med jakten sitter i och jag får fälla någon listig räv.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar