lördag 27 december 2008

Bra balans, då är det roligt!

Återigen en härlig dag med rätt temperatur för en skidtur med hundarna. Idag tog vi en längre tur för Gaia har blivit van att springa i selen bredvid Lystra. Visst vill hon leka lite ibland och försöker hänga Lystra i halsskinnet men det gillas inte av Lystra. Ingen vurpa blev det för min del heller idag och det är jag glad för, min balans förbättras efter varje tur.
Vi såg spår i snön av älg, räv, lodjur, järpe, hare och en stor tjädertupp som spatserat från skogen över vägen. Tjäderspår, då blev det naturligtvis tvärstopp för att hundarna tyckte det luktade så himla gott. På vägen tillbaka lyfte troligen samma tjädertupp från en tall och flög in på vägen framför oss. Det var mäkta imponerande att se den stora tuppen flyga och sedan vika in i skogen igen för att hitta ett nytt "natträd". Hundarna blev exalterade av både doft och synintryck av den stora skogsfågeln.
Nattens rävvak gav ingen annan utdelning än att jag blev väldigt trött. Jo, jag tränade ju sittupps i takt med den fina musiken från radion vi har i kojan. Magmuskler är ju alltid bra att träna när man inte kan göra annat.

1 kommentar:

  1. Ååå jag skulle vilja pröva att åka skidor efter hund! (Vira tycker inte om den tanken...)
    Det ser helt fantastiskt ut!
    Vilken magi att leva så nära naturen, med all vår djurfauna!
    ...träna...när det finns dötid...ok, jag går ifrån datorn nu,och intar magdödar ställning på golvet, hejdå!

    SvaraRadera