onsdag 19 november 2008

Snart kommer snön!

Ja, visst har vi redan lite snö men inte är det mycket, ca 3 cm. På vissa ställen bildas det så här vackra iskristaller på trädens kvistar och det ser så mjukt och fluffigt ut. Så värst skönt är det inte när man ska tränga sig igenom slyet och det rasar ned mellan krage och hals. Hundarna däremot verkar gilla läget och springer så den lilla snö som finns yr kring benen och rasar från buskar och snår. Snön dämpar också ljuden och man hör bara något enstaka knäpp från kvistar som bryts vid deras framfart.
Vid första snön brukar skogens vilda djur bli lite försiktiga och jag såg inte många spår på promenaden idag. Däremot skrämde vi upp några fåglar som lättade i den täta granskogen där hundarna rasade fram.
Gaia är fortfarande lite barnslig och vill inte släppa sin "storasyster", hon hänger gärna efter henne och hundarna får därför springa en och en den mesta tiden. Det lyser lycka och glädje runt dem båda när de rasar runt i skogen. Själv går jag i en lugnare takt för jag vill inte att mina glasögon ska imma igen. Långpromenader är härliga!

1 kommentar:

  1. Nu du Lisa har snön kommit till Stockholm, äntligen! Tyvärr kom den inte ensam utan stormen viner här utanför!
    Hundar i snö är härligt!
    Irene :-)

    SvaraRadera