söndag 16 november 2008

Rätt klädd som kvinna!

En rolig jakt-historia kommer upp i mitt minne då jag får denna fråga i ett mail:
-Måste jag skaffa rakborste om jag som kvinna börjar jaga?

Förra hösten så låg jag på altanen i sommarstugan och solade i min röda bikini. Det var två dagar före fågeljakten och allehanda tillbehör fanns på plats inför dagen D = 25 augusti. Vi har jaktmarkerna runt vår stuga och jag ville vara väl förberedd.
Läs-lektyren vid solbadandet var jakt-tidningar och tidningar med jakt-tillbehör/kläder. Jag letade efter någon som sålde lite kvinnligare jakt-kläder och jag var en aning sur över att inte hitta det. Bara för att jag som kvinna jagar behöver jag ju inte se ut som en "gubbe" med jaktkläder på.
Jag reste mig upp för att hitta en bekvämare ställning och sneglade ned till stranden....vad får jag se om inte en mink som simmade nära land. Mink, det är ju jaktbart vilt just nu! Snabbt sparang jag in i stugan och greppade tag i min hagelbössa, tog fyra patroner som låg utspridda på bordet (hade plockat dom ur bältet som blötlagts för att det var aningen för stort för patronerna). Jaktinstinkten hade nu tagit över, rätt klädd eller inte!
Lystra, min Drentsche Patrijshond som var tio månader, följde glatt vid min sida för att se vad som var på gång. Medan jag sprang ut från stugan barfota och nedför skogsstigen till stranden laddade jag bössan ......vad skulle jag göra av de två reservskotten då!?.....in med dom i BH:n!!!
Vattnet sprutade runt fötterna på både mig och hunden när vi sprang ut i den grunda viken mot minken som givetvis anat oråd och snabbade sig till andra sidan. Först ett skott och minken försvann under ytan.....den kom upp igen och skott nr två följde. Jag behövde inga fler skott och så berömde jag min drent över att hon fortfarande stod vid min sida.
När jag tittade ut över sjön fick jag se en roddbåt med folk i.....dom hade suttit och fiskat....och tittade nu alla åt mitt håll. De var ju på behörigt avstånd för haglet, men nog hade dom sett en kvinna i röd bikini och med hund, rusa ut i viken och skjuta i vattnet med hagelbössa. Mitt ansikte färgades med ens till samma kulör som min bikini!

3 kommentarer:

 1. UNDERBAR historia, som jag lätt ser framför mig *ASG*

  //Ylva

  SvaraRadera
 2. ...den där lilla borsten i jakt hatten... ;-)
  Jag har suttit och skrattat här, du skriver helt underbart, tack än en gång för att du delar med dig av dina äventyr. Återigen skulle man gärna ha velat se och höra tankarna från människorna i båten, du hörde inga sirener sen, det kom ingen med vit tröja för att hämta dig?! ;-)
  //Irene

  SvaraRadera
 3. Du är en riktig hårding till morsa haha
  / Nils

  SvaraRadera