tisdag 4 november 2008

Näsudden Spa- och Jaktcamp

Egentligen är det bara till för utvalda att få tillbringa en helg på detta trevliga ställe. Jag hör till dessa eftersom det är min syster Magdalena som bor där tillsammans med sin sambo Allan. De hade inbjudit mig och min sambo att komma med våra tre hundar och jaga denna helg. Min syster jagar inte men hon lagar såååå god mat. Hennes hund, en Golden retriver, heter Vilma och hon blev glad över nya lekkamrater.Allan tog ledigt från älgjakten för att visa jaktmarkerna och jaga hare med oss och vår stövare. Hans gråhund Lukas fick också ledig helg men det var inte hunden så nöjd över. Lördagen var solig men en aning kylslagen och det nöp rejält i kinderna medan vi väntade på att Rocky skulle få upp en hare. Han hade först ett kort drev men fick tapp när haren passerade vägen och försvann - ja, nånstans´? Han fortsatte sitt sök och vi gick oss varma över de nya markerna. När vi nästan gett upp så gick Martin rakt på en hare som skuttade upp, helt vit och med snabba språng iväg. Rocky drev ett par vändor runt Lappberget men fick tapp igen. Nu önskar jag att det blir lite snö så man kan hjälpa honom att hålla reda på haren.
En aning frusna vände vi tillbaka till "campen", där väntade en god middag och en sprakande brasa som värmde. Efter maten bjöds vi på bastubad och ett härligt bubbelbad med tillbehör.
Lördagens jakt började lite senare än vi tänkt men snart hade Rocky igång ett drev. Jag stod mitt inne i skogen med mina drentar utan koppel. Drevet kom rakt emot mig och jag var beredd att skjuta, innan hundarna skulle se haren. Plötsligt dök två rådjur upp inom 20 meter, de tvärstannade och tittade över slyet på mig och drentarna. Vi stirrade på varandra några sekunder och de tänkte först vända tillbaka men skallet från Rocky gjorde att de kastade i sida och försvann. SHIT! Nu skulle jag minsann ta fast honom och tala om på skarpen att rådjur är inget han ska ägna sig åt. Men, inte fick jag tag på honom, han bara rundade mig och jag sprang efter, han fintade mig flera gånger och ringade större och större. Jag fick faktiskt ge upp och luta mig mot en tall, flåsande och högröd av irritation. Både Lystra och Gaia hade glatt följt efter mig i jakten på stövaren och stod nu och undrade varför jag slutade skrika och bara stod stilla. Tur man inte har ett filmteam som följer jakten en sån´ här gång!
Inte bra att Rocky driver rådjur, men husse fick fatt på honom och då blev det stopp på jakten.
Mycket bra att mina drentar bara tittade på rådjuren och inte blandade sig i drevet.
Vi kan dock summera helgen till att det var en av de trevligaste vi upplevt på länge och hoppas att få återkomma (helst med rådjursren stövare).
Ett varmt tack till värden och värdinnan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar