onsdag 17 september 2008

Holländska naturfotografer på besök

Vid mitt besök i Holland med dottern hösten 2007 träffade jag Klaas Kanis (till vänster) som är naturfotograf. Han tar även mycket vackra foton på hundar, bl.a för kennel fan´t Suydevelt. Klaas frågade om jag kunde ordna något boende för honom och en fotokamrat till hösten 2008 för de ville fotografera i norra skandinavien. Naturligtvis blev jag glad att de ville stanna till i Västerbotten och Vindelns kommun så boende ordnade jag genast när jag kom hem samt erbjöd dem guidning om de behövde.
Så kom de två fotograferna den 13 september, Klaas Kanis och Maas van de Ruitenbeek. Jag och min man guidade dem till våra smultronställen. Vi tog dem högt upp och lågt ned, på våta marker och torra. Det blev givetvis tidiga mornar och sena kvällar men de var på strålande humör och tyckte vår natur var fantastisk.
När man träffar sådana människor blir man lite överraskad över ens egen reaktion om hur mycket vi tar för givet med vår natur. Både jag och min man tittade förundrat på de två männen som fotograferade allt mellan stora vyer, till lavars färg och struktur på stenar.
De fortsatte sin resa norröver den 16 september med destination Vietas. På hemvägen skulle de köra genom Norge och lär få en fantastisk upplevelse även där, mycket annorlunda än den Holländska naturen.
Hela vår familj känner oss hedrade av att ha fått göra bekantskap med dessa två fantastiska fotografer och som också lockat oss till många skratt under vår tid tillsammans. Vi hoppas få möta dem igen och önskar dem lycka till på färden.
Ni som är intresserade av deras bilder kan gå in på hemsidorna som finns i kontakt och länkar på min hemsida. Troligtvis finns foton från deras senaste resa på hemsidorna i slutet av oktober.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar