fredag 29 augusti 2008

Färger, former och dofter!


Vad livgivande det är för själen att vistas i skog och mark. Jag fullkomligt älskar att gå i naturen med all dess skiftning under kalenderåret. Nu när jakten börjat och jag går med både hundar och bössa skogen blir jag allt som oftast upptagen med annat än att "bara" jaga. Svampar till exempel finns ju i alla former och färger och är helt förtjusande att titta på. Inte underligt att de framkallar så mycket fantasi i bland annat barnböcker. Här om dagen hittade jag gul kantarell på ett ställe där jag inte gått tidigare och min keps fick agera svampkorg. Medan jag sakta gick mot bilen med hunden springande framför mig drog jag in den underbara doften av kantarellerna och började nynna på barnvisan "Herr kantarell". Nu hade jag inte kameran med den gången men här syns en vacker familj av arten flugsvampar OBS! Giftig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar