måndag 14 april 2008

Mina vårlökar kämpar sig upp


Så här ser det ut med mina vårlökar idag. Dom har det inte lätt så här bredvid husväggen där det tinar först och lökarna luras tro att våren är på väg. När så bladen kommit upp en bit så börjar det snöa igen. Ja, vi skottar förstås också snö över dem för att det blir varmare under snön än att vara ovanför....det låter kanske konstigt men de som bor i norr vet!

Gaia, min drentsenvalp, visar tydligt att hon kommer ifrån vårlökarnas land, Holland. Hon apporterar vissna tulpaner från komposten och trakasserar de stackars narcisserna och påskliljorna som försöker växa upp från rabatten. Mina stackars vårlökar har det inte lätt men dom får mig verkligen att längta till sommaren och alla dofterna av blommor, gräs och blad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar