tisdag 15 april 2008

Blodspår i snön....tråkigt!

Så är det dags att spärra in duvorna några dagar. Nu får de bara vistas ute i voljären och inte flyga fritt ute som de tycker är så trevligt. Vid inräkning av duvorna så fattats nu två stycken och då har någon rovfågel hittat till "Mac Pigeons fly in".
Jag gick med hundarna en sväng i skogen runt huset och hittade tre platser där fågel har slagits. På två platser var det duvfjädrar och den tredje var det troligtvis en mindre fågel som blivit mat. Det var naturligtvis Lystra som snabbt lokaliserade de blodiga matplatserna i snön, hon har vekligen näsa den hunden. Ja, så här är det med naturen men glad är jag inte och hoppas innerligt att det inte var någon individ av de som ligger på ägg. En förälder klarar inte att mata ungarna, så då går den häckningen förlorad för mig.
Hundarna var i alla fall glada åt att vara ute och springa, själv fick jag gå lite försiktigt för "hållet" i snön är inte den bästa nu med 8 grader plus. När jag sjönk igenom gick snön ända upp till knäna så därför andades jag in djupt och gick försiktigt och intalade mig att jag var såååå lätt........ nästa gång tar jag faktiskt skidorna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar